Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Σκιάθος, so sexy!

Tο νησί των Βορείων Σποράδων είναι έτοιμο, όπως κάθε χρόνο, να υποδεχθεί παραθεριστές κάθε ηλικίας, κυρίως όμως νέους ή και αυτούς που αισθάνονται νέοι, ωραίοι και, φυσικά, sexy.

Έλληνες και ξένοι παραθεριστές επιλέγουν το προικισμένο από τη φύση κοσμοπολίτικο νησί με την ολοκληρωμένη τουριστική υποδομή για τις ειδυλλιακές ακρογιαλιές του, τις χρυσές αμμουδιές του, τις οργανωμένες παραλίες με τα θαλάσσια σπορ και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Aπό τις πιο γνωστές νησιώτικες πολιτείες, η Σκιάθος, με το γραφικόΜπούρτζι, στολίδι στην είσοδο του λιμανιού, τα πολυάριθμα εκδρομικά σκάφη, τη ρομαντική ατμόσφαιρα του απογευματινού περίπατου, τα εστιατόρια, τα καφέ μπαρ και τα εμπορικά καταστήματα, έχει πιστούς φίλους και ενθουσιάζει όλους όσοι τη γνωρίζουν. Ένας τόπος γεμάτος ζωή, ένας τόπος παράδεισος για τη νεολαία, που αφήνει πίσω τα σχολεία, τις εξετάσεις, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, κι έρχεται εδώ για να διασκεδάσει, να χορέψει, να χαλαρώσει, να ερωτευτεί, να χαρεί τον ήλιο και τη θάλασσα.

Από τις πιο in παραλίες της Σκιάθου, η Μπανάνα παίζει τρελά στις προτιμήσεις των παραθεριστών. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, δυνατές εικόνες, δυνατή μουσική, beach bar, ομπρέλες, καρέκλες και ξαπλώστρες γεμάτες, ποτά, σφηνάκια, γυαλιά ηλίου, καπέλα, μαγιό, πετσέτες, γυμνασμένα κορμιά, ρακέτες, χορός, βουτιές, αντηλιακά, ηλιοθεραπεία, γέλια, χάδια, φιλιά, εικόνες sexy στη Σκιάθο το καλοκαίρι του 2012.

Νησί προικισμένο από τη φύση, η Σκιάθος έχει πλούσια βλάστηση, ειδυλλιακές ακρογιαλιές και χρυσές αμμουδιές. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της και η τουριστική υποδομή της - πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες παραλίες, θαλάσσιες εκδρομές - προσελκύουν πολυάριθμους επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Από τη Σκιάθο κατάγονταν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911), από τους σημαντικότερους έλληνες διηγηματογράφους, και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης (1850-1929), λογοτέχνης. Ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι ο Σταυρός (433 μ.).

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές μαρτυρίες, το νησί κατοικήθηκε από την Προϊστορική Περίοδο. Κατά τους Ιστορικούς Χρόνους εγκαταστάθηκαν στη Σκιάθο Χαλκιδείς και ίδρυσαν πόλη στη θέση της σύγχρονης πρωτεύουσας. Το νησί έλαβε μέρος στους Περσικούς Πολέμους, εντάχθηκε στην A' και τη Β' Aθηναϊκή Συμμαχία, βρέθηκε δε άλλοτε στο πλευρό της Aθήνας και άλλοτε της Σπάρτης. Γνώρισε περίοδο οικονομικής ακμής τον 4ο αι. π.Χ., όταν έκοψε χάλκινα νομίσματα. H Σκιάθος πολέμησε αρχικά εναντίον του Φιλίππου B' και στη συνέχεια πέρασε στην κυριαρχία των Μακεδόνων. Στις αρχές του 2ου αι. π.Χ. καταστράφηκε από το Φίλιππο E', για να μη χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο από τους Ρωμαίους, στους οποίους υποτάχθηκε τελικά το 146 π.Χ. Κατά τους Βυζαντινούς Χρόνους η Σκιάθος, που υπαγόταν στην επαρχία Θεσσαλίας, υπέφερε από πειρατικές επιδρομές.

Επί Ενετοκρατίας (1204-1276) το νησί πέρασε στην κυριαρχία των Γκίζι και των διαδόχων τους. Ακολούθησαν περίοδοι βυζαντινής (1276-1453) και ενετικής (1453-1538) κυριαρχίας. Στα μέσα του 14ου αι. οι Σκιαθίτες, που δοκιμάζονταν από τις αλλεπάλληλες επιδρομές των πειρατών και των Τούρκων, εγκατέλειψαν τη θέση της αρχαίας πόλης και ίδρυσαν σε φυσικά οχυρή θέση το Κάστρο. Tο 1538 η Σκιάθος λεηλατήθηκε από τον Mπαρμπαρόσα και στη συνέχεια υποτάχθηκε στους Tούρκους. Οι Σκιαθίτες έλαβαν μέρος στην Eλληνική Eπανάσταση. Μετά το τέλος της Επανάστασης οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν εκ νέου στη θέση της αρχαίας πόλης.

πηγή:diakopes.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου