Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Τσιτσάνη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του λαϊκού συνθέτη και τραγουδιστή Βασίλη Τσιτσάνη (18 Ιανουαρίου 1984) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert - archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής Σαν παλιά φωτογραφία με την Πόπη Τσαπανίδου, παραγωγής 2002.

Μέσα από υλικό παλιότερων εκπομπών και συνεντεύξεις ανθρώπων του πενταγράμμου, καταγράφεται η καλλιτεχνική πορεία του σπουδαίου δημιουργού.

Σ
την εκπομπή προβάλλεται απόσπασμα συνέντευξης του Βασίλη Τσιτσάνη το 1979, στην οποία αφηγείται τη ζωή του, τα παιδικά του χρόνια στα Τρίκαλα, τον ερχομό του στην Αθήνα το 1936, ενώ μιλάει και για την ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, Μαρίκα Νίνου.

Ο μελετητής του ρεμπέτικου τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης αναφέρεται στο μουσικό περιβάλλον της εποχής και στις επιρροές που δέχθηκε ο Τσιτσάνης.

Η
 κόρη του Τσιτσάνη, Βικτωρία, περιγράφει μνήμες από τη ζωή με τον πατέρα της.

Γ
ια την προσωπική τους σχέση με τον συνθέτη μιλούν καλλιτέχνες που δούλεψαν μαζί του, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μανώλης Μητσιάς και η Χαρούλα Λαμπράκη.

Α
κόμη, ο φίλος του Τσιτσάνη από τη Γερμανία, Ουλφ Μπούχελντ εξιστορεί την πρώτη επαφή μαζί του, ενώ ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας θυμάται τη γνωριμία τους, όταν τον φιλοξένησε σε εκπομπή του.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, ακούγονται τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, προβάλλονται πλάνα με τον ίδιο να παίζει και να ερμηνεύει τραγούδια του, καθώς και στιγμιότυπα από εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, όπως το «Χάραμα».


Δείτε το σχετικό επεισόδιο Σαν παλιά φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου