Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Διαγραφή … «θερμόαιμου» 74χρονου Τρικαλινού από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Δ.Σ. της ΔΕΚΑ Τρικάλων, εισήγηση Κοινωνικής Λειτουργού της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» του Α΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr η Κοινωνική Λειτουργός Ουρανία Μπάλα, πρότεινε την διαγραφή ηλικιωμένου εξυπηρετούμενου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Α΄ ΚΑΠΗ.

Η Κοινωνική Λειτουργός, είχε επισημάνει προφορικά στον Πρόεδρο της ΔΕΚΑ Σταύρο Τραγάνη, στον Διευθυντή της ΔΕΚΑ Ιωάννη Σιακαβάρα και στην Προϊσταμένη της κ. Κουτσούκου, το πρόβλημα με τον … «θερμόαιμο» 74χρονο Τρικαλινό Τ.Γ, αλλά αναγκάστηκε να το θέσει και εγγράφως, κάνοντας λόγο για «σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν μεταξύ του προσωπικού και του 74χρονου εξυπηρετούμενου του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄».

Σύμφωνα με την Κοινωνική Λειτουργό, ο 74χρονος «χρησιμοποιούσε άσχημη φρασεολογία προς το προσωπικό, υπήρχαν συχνές διαμαρτυρίες προς το προσωπικό όσον αφορά την ποσότητα συνταγογράφησης των φαρμάκων του, ενώ συνταγογραφούνταν η ποσότητα που επιτρεπόταν, παρουσίαζε αρκετά συχνά επείγουσες καταστάσεις για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο, οι οποίες δεν ευσταθούσαν σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, χρησιμοποιούσε απειλές προς το προσωπικό.

Τα παραπάνω προβλήματα έχουν παρουσιαστεί εδώ και ένα χρόνο. Όταν έγινε έντονο το πρόβλημα προβήκαμε σε αλλαγή νοσηλεύτριας, αλλά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ο εξυπηρετούμενος επανέλαβε την ίδια συμπεριφορά».

Μετά από όλα αυτά ήρθε η διαγραφή του 74χρονου από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ανατέθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΚΑ Τρικάλων στην Υπεύθυνη του προγράμματος να επικοινωνήσει με τον ανιψιό του ηλικιωμένου ο οποίος συνοικεί μαζί του και να τον ενημερώσει για την εξέλιξη και εφόσον επιθυμεί την επανένταξή του θείου του στο πρόγραμμα, αυτή θα γίνει σύμφωνα με τους όρους και τις αρχές που ορίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
το είδαμε trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου