Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πόσο κρέας πρέπει να τρώει το παιδί;

Ποιά είναι η σωστή ποσότητα πρωτεϊνών για παιδιά 3-6 ετών;

Οι πρωτεΐνες είναι πολύτιμες για την ανάπτυξή τους και πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο τους. Το κλειδί, ωστόσο, βρίσκεται στην ποσότητα. Παρακάτω θα βρείτε τις απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να του εξασφαλίσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

1. Πόσο γάλα να πίνει καθημερινά; Ένα παιδί 3-6 ετών καλό θα ήταν να καταναλώνει 3-4 γαλακτοκομικά προϊόντα την ημέρα, υπό μορφή γάλακτος, γιαουρτιού ή τυριού. Κατά προτίμηση: - 200 ml γάλακτος στο πρωινό -ένα γιαούρτι στο μεσημεριανό, -ένα ποτήρι γάλα ή 30 γρ. τυριού στο βραδινό.

2. Πόσο κρέας, ψάρι ή αυγό να περιέχουν τα γεύματά του; Μια μερίδα 1-2 φορές την ημέρα είναι το ιδανικό.
1 μερίδα= ½ μπιφτέκι 50 γρ.
=½ φιλέτο ψαριού 50 γρ.
=1 φέτα ζαμπόν
=1 αυγό μεσαίου μεγέθους

Extra tip: Προτιμήστε τα άπαχα κρέατα και αλλαντικά, όπως το φιλέτο κοτόπουλο ή τις φέτες γαλοπούλας. Να θυμάστε ότι μια μερίδα κρέατος, ψαριού ή αυγού προσφέρει 9 γρ. πρωτεϊνών. Μη ξεχνάτε το ψάρι, καλύτερα ψητό, να υπάρχει στο μενού σας 2 φορές την εβδομάδα.

3. Τί να κάνετε αν δεν του αρέσει το κόκκινο κρέας: Αν και είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, συχνά τα παιδιά δυσανασχετούν όταν το βλέπουν στο πιάτο τους. Προσπαθήστε να τα δελεάσετε, ψήνοντάς το καλά ή παρουσιάζοντάς το σε μορφή μπιφτεκιού, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά ή να το συνοδέψετε με οποιοδήποτε άμυλο. Μια κλασική αγαπημένη συνταγή που τρελαίνει τα παιδιά είναι τα μακαρόνια με κιμά.

Extra tip: Εναλλακτικά, το κοτόπουλο, το ψάρι και τα αυγά περιέχουν εξίσου σημαντικές ποσότητες πρωτεϊνών και σιδήρου.
το είδαμε boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου