Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ναρκομανείς ο Χίτλερ και ο στρατός των Ναζί -Αποκαλύψεις με ντοκουμέντα

Ένα κοκτέιλ φαρμάκων με κοκαϊνη έπαιρνε καθημερινά ο Αδόλφος Χίτλερ ενώ ο στρατός των Ναζί φαίνεται πως ήταν “ντοπαρισμένος” με το “θαυματικό” όπως το ονόμαζαν ναρκωτικό “pervitin”.

Οι αποκαλύψεις έρχονται από το βιβλίο με τίτλο “Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ” του δημοσιογράφου Νόρμαν Ολερ ο οποίος βασίστηκε σε στοιχεία από το αρχείο του προσωπικού γιατρού του Χίτλερ

Ούτε λίγο ούτε πολύ το βιβλίο υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ ήταν πλήρως εξαρτώμενος από ένα κοκτέιλ φαρμάκων που περιείχαν και κοκαϊνη αλλά και μορφίνη.

Μάλιστα τα στοιχεία λέει ότι δείχνουν ότι κατά την εισβολή κα
ι τον πόλεμο στη Ρωσία ο Χίτλερ δεν είχε πλήρη επαφή με το περιβάλλον λόγο της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά.


Ο δημοσιογράφος δεν έμεινε όμως μόνο στον αρχηγό του Γ Ράιχ. Η χρήση ναρκωτικών ήταν ευρύτατη και στο στράτευμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι γινόταν ευρύτατη χρήση του ναρκωτικού pervitin, το οποίο κρατούσε ξάγρυπνους τους στρατιώτες και τους δημιουργούσε αίσθημα ευφορίας, που ήταν απαραίτητο για να αντεπεξέρχονται στις φρικαλεότητες του πολέμου.


«Αυξημένη παρατηρητικότητα, ευφορία, εμφανέστατη αύξηση της αποδοτικότητας» είναι μόνο μία από τις πολλές σημειώσεις στρατιωτών και γιατρών που επικαλείται το βιβλίο για τα αποτελέσματα της ουσίας αυτής.

Η συστηματική χρήση του όμως -και, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι στρατιώτες της Βέρμαχτ είχαν καταναλώσει εκατομμύρια χαπάκια- μπορούσε να οδηγήσει σε εξάρτηση και κατάθλιψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου