Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Bloomberg: «Το Κυπριακό πλησιάζει στην επίλυσή του, λένε αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες»

Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό έκαναν λόγο Ευρωπαίοι και Τούρκοι αξιωματούχοι, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, στις Βρυξέλλες, για το προσφυγικό.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο «Το Κυπριακό πλησιάζει στην επίλυσή του, λένε αξιωματούχοι στη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας», ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη Σύνοδο, ότι η λύση θα μπορούσε να εξευρεθεί «τους επόμενους μήνες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η συνάντηση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Τουρκίας και όλων των 28 κρατών μελών, ενώ για το Κυπριακό είπε ότι «τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Στο περιθώριο της Συνόδου, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, είπε ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη θέληση για πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής και φιλικής διευθέτησης. «Οι ενδείξεις λένε ότι θα μπορούσαμε να αναμένουμε κάποια θετικά νέα για την Κύπρο στο σύντομο μέλλον» είπε.

Στο δημοσίευμα του Bloomberg γίνεται επίσης αναφορά στα στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια της Συνόδου, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συνομιλεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ενώ προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της «οικογενειακής φωτογραφίας» οι δύο άντρες στάθηκαν πλάι πλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου