Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

5+1 λόγοι για να περάσεις Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Θάλασσα δυστυχώς δεν έχουμε και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των απανταχού πολιτικών της Μεταπολίτευσης, δεν αποκτήσαμε ποτέ. Έχουμε όμως αδιαπραγμάτευτα, τον πιο όμορφο προορισμό για χειμερινές διακοπές. Παρακάτω ακολουθούν έξη λόγοι που θα μεταπείσουν και τους πιο δύσπιστους.

1. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Πώς αλλιώς θα μπεις στο κλίμα των γιορτών αν δεν τις νιώσεις παντού γύρω σου;

Από το φωτισμένο ποτάμι και την κεντρική γέφυρα, μέχρι τους δρόμους και τα λαμπάκια-κουρτίνες των εμπορικών καταστημάτων, τα Τρίκαλα αυτές τις μέρες έχουν κάτι από μαγεία.

Μια βόλτα στους δρόμους αρκεί για να σου φτιάξει τη διάθεση!

2. Η χιονισμένη πόλη και ιδίως τις ημέρες των γιορτών είναι πράγμα πανέμορφο, αλλά σπάνιο. Μην πτοείσαι όμως! Μια βόλτα στα τριγύρω ορεινά και θα δεις… άσπρη μέρα.

Τα χωριά προσφέρουν ευκαιρίες απόδρασης για όλα τα γούστα.

Για κοσμοπολίτικες ή πιο απομονωμένες βόλτες, για χειμερινά σπορ ή αγκαλιά με τη ζεστή σοκολάτα μέσα στο σαλέ, για χιονοπόλεμο, παραδοσιακό μεσημεριανό ή και όλα μαζί,οι απαντήσεις βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά.

3. Ακόμα κι αν μείνεις εντός των ορίων της πόλης, σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Αν πας στα Παλιά Μανάβικα, θα βρεθείς άθελά σου σε ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, από τη διακόσμηση των εστιατορίων αλλά και άλλων μαγαζιών, που θα σου σερβίρουν –ακόμα κι αν είσαι περαστικός– αχνιστό ρακόμελο, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

4. Απίστευτες μουσικές, για όλα τα γούστα, σε όλα τα σημεία της πόλης. Από υπαίθριες συναυλίες και εκδηλώσεις, σε cozy μουσικές σκηνές κι από μοντέρνα club σε παρεΐστικα ταβερνάκια.

Με ονόματα της ελληνικής (ενίοτε και ξένης μουσικής σκηνής), αλλά και με δικά μας παιδιά!

5. Δε θα μπορούσε να λείπει ο Μύλος των Ξωτικών. Ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά. Εκδηλώσεις, δραστηριότητες, πατινάζ στον πάγο, πολλή σοκολάτα, αλλά και πανέμορφα μέρη σε περιμένουν. Και αν θέλεις, γιατί να μη γράψεις κι ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη;

6. Για το τέλος, σας έχω κάτι που για τον καθένα είναι ξεχωριστό.

Όλες εκείνες οι όμορφες, αστείες και απερίγραπτες στιγμές που θα ζήσεις στην πόλη, σε όποιο σημείο της κι αν βρεθείς.

Από την Ασκληπιού ως το ποτάμι και την Κεντρική Πλατεία, από το τζαμί ως το Φρούριο, από τη γέφυρα της Πύλης ως την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, σίγουρα θα φτιάξεις μια δική σου αγαπημένη μνήμη.
το είδαμε trikala24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου