Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ανακάλυψαν στην Ουγγαρία τον τάφο του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή

Ενα ταφικό μνημείο που πιστεύεται ότι είναι ο τάφος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς ανακάλυψε στη νότιο Ουγγαρία ομάδα Τούρκων και Ούγγρων αρχαιολόγων.

Οι ιστορικοί εκτιμούν ότι τα ερείπια από ένα ιερό και ένα τζαμί ανήκουν στον Σουλεϊμάν, σύμφωνα με την Hurriyetdailynews.


Η περιοχή κοντά στο Szigetvár, η οποία ήταν υπό πολιορκία από τον οθωμανικό στρατό του Σουλεϊμάν, όταν πέθανε, περιλαμβάνει μια δομή τύπου σουλτάνου, είπαν οι ερευνητές σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη.


Οι εξαγωνικές δομές που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια κατασκευή που προσομοιάζει με εκείνες που προορίζονταν για σουλτάνους» είπε ο Ali Uzay Peker, Τούρκος ακαδημαϊκός για να προσθέσει: «Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να πούμε ότι βρήκαμε την τοποθεσία του ιερού του Σουλεϊμάν».


Πιστεύεται όργανα του Σουλεϊμάν θάφτηκαν στην Ουγγαρία και το σώμα του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου εξακολουθούν να βρίσκεται στο Σουλεϊμάν τζαμί, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Πόλης.

Ο Σουλεϊμάν ήταν ο Σουλτάνος με την μεγαλύτερη διάρκεια καθώς είχε τα ηνία της οθωμανικής αυτοκρατορίας επί 46 έτη.


Πραγματοποίησε επεκτατικούς πολέμους σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, ενώ παράλληλα προχώρησε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στους νόμους της εποχής και ήταν προοδευτικός, φίλος των τεχνών και της τεχνολογίας.


O Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Yalçın Akdoğan δήλωσε ότι η ανακάλυψη ήταν «σημαντικό για μας πνευματικά, εξίσου σημαντική με την ανακάλυψη άλλων οθωμανικών μνημείων στην περιοχή». Τόνισε δε πως η έρευνα για λείψανα του Σουλεϊμάν ήταν σε εξέλιξη τα τελευταία 120 χρόνια και υποσχέθηκε τη συνέχιση της υποστήριξης της κυβέρνησης για το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου