Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air που προσγειώθηκε στη Λάρνακα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στις κυπριακές αρχές για αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Το αεροσκάφος είναι ένα Airbus 320 των αιγυπτιακών αερογραμμών (Egypt Air) και προσγειώθηκε στις 8:46 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο με 81 επιβάτες και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr πως υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες αν υπάρχουν αεροπειρατές επί του αεροσκάφους ή απειλή για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται επιχείρηση να υπάρξει διαπραγμάτευση με άτομα που είναι μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο και αυτή την ώρα είναι αποκλεισμένο σε συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου.

Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα ενώ δεν υπάρχει ακόμα έξοδος κανενός επιβάτη από το αεροσκάφος ούτε επικοινωνία με τους αεροπειρατές.

Πληροφορίες φέρουν, επίσης, τους αεροπειρατές να προτίθενται να αφήσουν γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου