Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Το απόλυτο εργαλείο για τους εισαγωγείς/εξαγωγείς ονομάζεται nestcargo και είναι Made in Greece!

Η nestcargo είναι η πρώτη ηλεκτρονική αγορά διεθνών μεταφορών που φέρνει σε επαφή εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις με μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες. 

Βοηθά επιχειρήσεις να βρουν άμεσα και αποτελεσματικά τον κατάλληλο μεταφορικό συνεργάτη για αποστολή εμπορευματικών φορτίων μέσω ξηράς, θαλάσσης και αέρος στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.


Οι δύο νέοι συνιδρυτές της nestcargo, Γιάννης Παπαγεωργίου (26) και Δημήτρης Ανδριανόπουλος (29), αναφέρουν πως η πλατφόρμα αριθμεί πλέον πάνω από 2.000 εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που καταχωρούν εμπορευματικά φορτία, από μία μικρή κούτα έως ολόκληρα containers. Βρίσκεται σε λειτουργία λίγο περισσότερο από έναν χρόνο και από τα δεδομένα της ηλεκτρονικής αγοράς, παρατηρήθηκε διαφορά της τάξεως του 67% στις προσφορές μεταφοράς από εταιρεία σε εταιρεία, αποδεικνύοντας τη δυναμικότητα του μεταφορικού κόστους στις διεθνείς μεταφορές ενώ τα φορτία που καταχωρούνται στην πλατφόρμα λαμβάνουν κατά μέσο όρο 8 προσφορές από τις μεγαλύτερες ελληνικές μεταφορικές/διαμεταφορικές επιχειρήσεις ή πολυεθνικές που έχουν ελληνικά υποκαταστήματα.

Πρόσφατα η εταιρεία εντάχθηκε στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου “Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Εθνική Τράπεζα είναι για εμάς ένα πολύ σημαντικό γεγονός που μας δίνει την απαραίτητη ώθηση για να μπορέσουμε να πάμε την υπηρεσία μας ένα βήμα πιο πάνω. Με τη βοήθεια της Τράπεζας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα πλάνα που έχουμε σχετικά με την εξέλιξη της υπηρεσίας, αλλά και την επέκταση αυτής σε γειτονικές αγορές. Πολύ σύντομα θα επεκταθούμε στην ιταλική αγορά εντάσσοντας στην nestcargo ιταλικές εμπορικές και μεταφορικές επιχειρήσεις, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουμε την αποδοτικότητα της πλατφόρμας για όλα τα εμπλεκόμενα μέλη”.


Η πλατφόρμα είναι πολύ φιλική προς το χρήστη και η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή:

-Η εισαγωγική / εξαγωγική επιχείρηση καταχωρεί τα φορτία της μέσα από μία πολύ απλή φόρμα.

-Ενημερώνονται αυτομάτως όλες οι πιστοποιημένες συνεργαζόμενες μεταφορικές επιχειρήσεις, οι οποίες ανάλογα με την διαθεσιμότητα και την πληρότητά τους κάνουν την καλύτερη δυνατή προσφορά για τη μεταφορά του φορτίου.

-Η εμπορική επιχείρηση επιλέγει προσφορά βάσει τιμής και βαθμού αξιολόγησης της μεταφορικής εταιρείας από προηγούμενες συνεργασίες εντός της πλατφόρμας.

-Μετά το πέρας της μεταφοράς, η εμπορική επιχείρηση αξιολογεί τη μεταφορική για την ανάδειξη των πιο αξιόπιστων εταιρειών της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου