Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ερχεται διπλή καμπάνα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ -Ποιους αφορά

Διπλή καμπάνα για πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς ξεκινούν αναδρομικοί έλεγχοι για τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί καθώς και για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ελέγχους του ΥΠΟΙΚ διαπιστώθηκε ότι το 2013 και 2014 200.000 ιδιοκτήτες κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας.

Ετσι, τώρα θα κληθούν να τα καταβάλλουν στο διπλάσιο. Κατά εκτιμήσεις το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν φθάνει συνολικά στα 100 εκατ. ευρώ. Οσοι δεν καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος δηλαδή δεσμεύσεις καταθέσεων και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Εντωμεταξύ οι έλεγχοι συνεχίζονται για τα έτη 2015 και 2016 με το ΥΠΟΙΚ να εκτιμά ότι θα εντοπιστούν περίπου άλλοι τόσοι ιδιοκτήτες.

Την ίδια ώρα θα προχωρήσει ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα τα οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 800.000 ως 1.000.000.

Τα στοιχεία που θα βρεθούν θα αποσταλούν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και στη συνέχεια η Τροχαία θα κληθεί να κόψει πρόστιμα και να αφαιρέσει ακόμα και πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου