Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Τι θα συμβεί αν ο ήλιος… εκραγεί;

Υπάρχει περίπτωση να εκραγεί ο ήλιος μια μέρα; Αν αυτό πάντως συμβεί αυτή η “καυτή” κίτρινη σφαίρα θα μεταμορφωθεί σε έναν παγωμένο κόκκινο… γίγαντα που θα “καταβροχθίσει” τον Ερμή, την Αφροδίτη και τη Γη. Και μάλιστα, δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τους ανθρώπους να πονέσουν – ή να το καταλάβουν καν!

Το φως που εκπέμπει ο ήλιος χρειάζεται 8 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον πλανήτη μας.

Αν ο ήλιος ξαφνικά ανατιναχθεί εμείς στην πραγματικότητα δεν θα το καταλάβουμε για 8 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, δεδομένου ότι το φως του θα ταξιδέψει σε εμάς με τη μέγιστη ταχύτητα φωτός.

Αν λοιπόν ο ήλιος ανατιναχτεί δεν θα σβήσει σαν μια φλόγα στο κερί, αλλά θα εκτοξεύσει πολλά επικίνδυνα στοιχεία που θα σκοτώσουν ό,τι υπάρχει στη γη, με τις πιθανότητες επιβίωσης να είναι μηδενικές.

Αν ο ήλιος εκραγεί, η Γη δεν θα έχει πλέον ένα ουράνιο σώμα για να περιστρέφεται γύρω του. Και όταν το κέντρο πάψει να υπάρχει η δίνη θα διευρυνθεί, μετατρέποντας τη γη σε διαστημόπλοιο που θα εξαφανιστεί!

Βέβαια ο ήλιος έχει αναμενόμενη ζωή 10 δις χρόνια, έχοντας “καταναλώσει”μόλις τα μισά…

Η έκρηξη θα εξατμίσει τη μία επιφάνεια του πλανήτη ενώ στην άλλη θα αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες, 15 φορές μεγαλύτερες από την επιφάνεια του ήλιου.

Οπότε αν υποθέσουμε πως κάτι επιζήσει, θα πεθάνει μέσα σε λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου