Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η σκέψη του θανάτου αυξάνει τις αθλητικές επιδόσεις!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Γιούρι Λίφσιν, έφτασαν σε ένα σημαντικό συμπέρασμα μετά από έρευνα που έκαναν…

Ανακάλυψαν ούτε λίγο ούτε πολύ πως όταν ένας αθλητής κάνει μακάβριες σκέψεις και σκέφτεται τον θάνατο στον αγωνιστικό χώρο αποδίδει καλύτερα.

Τα συμπεράσματά τους αφορούν σε όλα τα αθλήματα ενώ όπως επισημαίνουν αυτή η διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς της ζωής, όπως στο management και σε άλλα επαγγέλματα που οι υπάλληλοι χρειάζονται… πουσάρισμα!

«Ο αθλητής αν θέλει να βάλει πολλά καλάθια ή γκολ δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο πέρα από το να σκεφτεί για λίγο το θάνατό του», αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό αθλητικής ψυχολογίας “Journal of Sport and Exercise Psychology.

Στην ουσία πρόκειται για την εφαρμογή της λεγόμενης «Θεωρίας Διαχείρισης του Τρόμου», σύμφωνα με την οποία ένας άνθρωπος όταν συνειδητοποιεί την θνητότητά του αποκτά αυξημένα κίνητρα για να πετύχει κάτι σπουδαίο όσο ζει.

«Το υποσυνείδητο προσπαθεί να βρει τρόπους για να νικήσει το θάνατο και η λύση είναι η αυτοεκτίμηση και κατ’ επέκταση η υπερπροσπάθεια για να πετύχεις κάτι καλό μέσω του οποίου θα λάβεις εκτίμηση από το περιβάλλον σου», δήλωσε ο Λίφσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου