Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Τι θα κάνει η Samsung τα 4 εκατομμύρια άχρηστα Galaxy Note7

Τα Galaxy Note7 της Samsung είναι πλέον παρελθόν για τους χρήστες που τα αγόρασαν καθώς η εταιρεία κάλεσε τους πάντες να τα επιστρέψουν ενώ παράλληλα τα απέσυρε από την πώληση.

Όμως 4,3 εκατομμύρια συσκευές, που αποτελούν την ποσότητα που αποσύρεται, αποτελούν παράλληλα και λόγο ανησυχίας της Greenpeace η οποία ζητά να μάθει τα σχέδια για τη διαχείρισή αυτού του όγκου αποβλήτων.

Η περιβαλλοντολογική ομάδα προειδοποιεί για την κατάληξη αυτού του τεράστιου όγκου συσκευών και ζητά να εξασφαλιστεί ο ασφαλέστερος και μη βλαβερός τρόπος καταστροφής τους.

Εάν τα τηλέφωνα καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή καούν, θα απελευθερώσουν τοξικές χημικές ουσίες στον αέρα, αναφέρει η οργάνωση η οποία σημειώνει πως μέταλλα όπως το βολφράμιο, το κοβάλτιο, το ασήμι και το χρυσό αξίζει να ανακυκλωθούν.

Η Jude Lee, από την Greenpeace Ανατολικής Ασίας, είπε στο Mashable ότι ο σωστός τρόπος για τη διαδικασία από εδώ και στο εξής είναι να αφαιρεθούν όλα τα πλαστικά τα οποία θα καούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και πως όλα τα μεταλλικά στοιχεία θα πρέπει να προωθηθούν για επανάχρηση.

Και ενώ ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ (όπως η Best Buy και Target) έχουν περίπτερα ανακύκλωσης για τα παλιά gadgets, η Lee τόνισε ότι πολλές φορές η τελευταία κατοικία για πολλά τηλέφωνα είναι σε γραμμή αποσυναρμολόγησης μικρών επιχειρήσεων όπου τα κινητά αποσυναρμολογούνται με το χέρι, εκθέτοντας τους εργαζόμενους σε τοξικές ουσίες.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), οι αγορές ανακύκλωσης σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες διαχειρίζονται έως και 80 τοις εκατό των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Εκεί, οι εργαζόμενοι προχωρούν στην καταστροφή των προϊόντων χωρίς να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Η Samsung, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το που θα καταλήξουν όλες αυτές οι συσκευές είπε πως αναγνωρίζει την ανησυχία για το πώς και πού θα καταλήξουν. Επιπλέον πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουν παρθεί αποφάσεις για τη διαδικασία καθώς εξετάζει όλα τα σενάρια ώστε να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανάκλησης σε πλήρη συμμόρφωση με τους σχετικούς τοπικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου