Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

φωτογραφίες πριν και μετά από το Χαλέπι που αποκαλύπτουν τις συνέπειες του πολέμου/

Η μάχη στο Χαλέπι φτάνει αργά προς το τέλος μετά από 4,5 περίπου χρόνια σκληρού αγώνα.

Μια συμφωνία παύσης πυρός που επιτεύχθηκε πρόσφατα, επέτρεψε στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πολιορκημένες περιοχές της πόλης και να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές όπου ηγούνται αντάρτες στην επαρχεία Ιντλίμπ και όχι μόνο. Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει όλες σχεδόν της αντάρτικες περιοχές βρίσκονται στην διαδικασία εκκένωσης των αμάχων και των ανταρτών.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι αναφέρθηκε πως έχασαν τη ζωή τους από την αρχή των μαχών το 2012 και άλλοι 20.000 έχουν εκτοπιστεί από την μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Κάποτε ήταν ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και διάσημος για το εντυπωσιακό λευκό του μάρμαρο. Τώρα στο Χαλέπι υπάρχουν μόνο ερείπια.

Μεγάλο μέρος της αρχαίας κληρονομιάς της πόλης έχει υποστεί ζημιά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το Μέγα Τέμενος που κτίστηκε τον 8ο αιώνα και η ακρόπολη του Χαλεπιού, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα στον κόσμο. Η μάχη μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, αλλά ορισμένες από τις ζημιές δεν πρόκειται ποτέ να επιδιορθωθούν.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις θλιβερές πριν και μετά εικόνες για να δείτε την κλίμακα της καταστροφής στο Χαλέπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου