Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η Κύπρος διαψεύδει τα σενάρια για θερμό επεισόδιο από την Τουρκία το καλοκαίρι

«Δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί», δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε διαρροές από το ελληνικό υπουργείο Αμυνας σχετικά με τα σενάρια περί θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι στην Κύπρο, τονίζοντας παράλληλα πως η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων «δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total».

Νωρίτερα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκτίμησε πως η επόμενη πρόκληση των Τούρκων θα είναι ένα επεισόδιο στην Κύπρο τοποθετώντας το χρονικά τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως το επεισόδιο θα λάβει χώρα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως η τουρκική πλευρά το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, στέλνοντας σε εκείνη την περίπτωση το ερευνητικό πλοίο Barbaros.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου