Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Βασιλακόπουλος: "Εκαναν λάθος ο Γκάλης και ο Γιαννάκης"

Μία ημέρα μετά τη βράβευση της ομάδας του 1987 για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον Arena FM για τη μεγάλη επιτυχία και την παρακαταθήκη εκείνης της εθνικής ομάδα, ενώ προανήγγειλε επίσης ότι η Εθνική θα έχει σύντομα προπονητή -"και μάλιστα Έλληνα", όπως είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στην απουσία από τη χθεσινή εκδήλωση των δύο μεγάλων σταρ της Εθνικής, του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την απόφαση τους να μην παραβρεθούν στο ΔΑΪΣ.

Αναλυτικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε:

Για τα συναισθήματα που έμειναν από την επιτυχία του '87:

"Ήταν τόσο έντονες οι συγκινήσεις το '87 που δε φεύγουν ποτέ από το μυαλό. Είχαμε προετοιμαστεί όμως να υποδεχθούμε και να αξιοποιήσουμε τον κόσμο που ήρθε κοντά στο μπάσκετ. Θέλαμε να μπούμε στις μεγάλες δυνάμεις, αλλά δεν περιμέναμε να βγούμε πρώτοι σε εκείνο το Ευρωμπάσκετ".

Για τη διάρκεια που έχει επιδείξει το ελληνικό μπάσκετ:

"Συνεχίσαμε βέβαια με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στην ανδρών και στους εφήβους και στους παίδες. Είμαστε συνεχώς στο προσκήνιο. Υπήρχε ένα σχέδιο και ένα πλάνο, αλλά και η ενότητα η διοικητική για να κρατάει το χώρο του μπάσκετ ενωμένο. Όλο αυτό όμως είναι βασισμένο σε αρχές και αξίες που σήμερα δύσκολα τις βρίσκεις".

Για την απουσία των Παναγιώτη Γιαννάκη και Νίκου Γκάλη:

"Ήταν όμορφη η χθεσινή εκδήλωση έτσι όπως θέλουμε να είμαστε ταπεινοί και λιτοί. Όσο για τη μη παρουσία Γκάλη, Γιαννάκη, έδωσε μια απάντηση ο Σταυρόπουλος που με καλύπτει απόλυτα. Δε θέλω να πω κάτι άλλο. Μέσα σε μια οικογένεια αναπτύσσονται διαφωνίες, αλλά έκαναν λάθος που δεν ήρθαν. Δεν υπάρχει χώρος για μικρότητες.

Έπρεπε να μπουν όλα στο πλάι και να είναι όλοι εκεί στη γιορτή. Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε πέρα από αυτά που μας χωρίζουν. Σέβομαι απόλυτα τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, που πρόσφεραν τόσα και ήταν οι κύριοι εκφραστές του θριάμβου".

Για το θέμα του προπονητή της Εθνικής:

"Θα έχουμε σύντομα προπονητή στην Εθνική και μάλιστα Έλληνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου