Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

H NASA απαντά στους Anonymous για την ύπαρξη εξωγίηνων

Τη δική της απάντηση έδωσε η NASA στους Anonymous σε ανακοίνωσή της για τον εντοπισμό εξωγήινων.

Συγκεκριμένα, προ ημερών οι Anonymous σε βίντεο που δημοσίευσαν αποκάλυπταν ότι η Υπηρεσία είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ύπαρξη εξωγήινων. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τεράστιο. Εκατομμύρια έχουν δει το υλικό στο YouTube και πολλοί άλλοι το έχουν αναπαράγει τόσο σε ΜΜΕ όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, η υπεύθυνη επικοινωνίας της NASA, Laurie Cantillo περίπου μια εβδομάδα μετά την ανάρτηση του βίντεο, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι από τα πρόσφατα ευρήματα από το διαστημικό παρατηρητήριο της NASA, δεν αναμένεται να γίνει καμία ανακοίνωση που να αφορά εξωγήινη ζωή. Για χρόνια η ΝΑSA έχει επιδείξει το ενδιαφέρον της στην έρευνα για σημάδια ύπαρξης ζωής πέρα από τη Γη. Έχουμε έναν σημαντικό αριθμό αποστολών που προωθούν την προσπάθεια μας σε αυτή την αναζήτηση ζωής σε παρελθούσα περίοδο ή στο παρόν στον Άρη και σε κόσμους πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Αν και ακόμη δεν έχουμε απαντήσεις, θα συνεχίσουμε το έργο μας για να απαντήσουμε στο υπαρξιακό ερώτημα “είμαστε μόνοι μας;”», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο βίντεο των Anonymous γίνεται αναφορά στη δήλωση του Thomas Zurbuchen πως «Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαφορετικές δραστηριότητες και αποστολές στις οποίες αναζητούμε αποδείξεις για την εξωγήινη ζωή, είμαστε στα πρόθυρα να κάνουμε μία από τις πιο βαθιές και πρωτοφανείς ανακαλύψεις στην ιστορία».

Ωστόσο, o καθηγητής Thomas Zurbuchen ο οποίος είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος αποστολών της διαστημικής υπηρεσίας έσπευσε να απαντήσει και σε αυτό στον λογαριασμό του στο Twitter λέγοντας:

«Σε αντίθεση με κάποιες αναφορές, δεν αναμένεται να γίνει κάποια ανακοίνωση από τη ΝASA σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη, υπάρχουν αποστολές που εξελίσσονται και μπορεί να μας βοηθήσουν να απαντήσουμε σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου