Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πέρασε από τη Βουλή η αλλαγή φύλου από τα 15

«Ναι» στο επίμαχο άρθρο είπαν 148 βουλευτές, σε σύνολο 285 παρόντων - Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ εκτός από τον Ζουράρι.

Δεκτό επί της αρχής και κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. το οποίο υπερψήφισαν 171 βουλευτές.

Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 – το επίμαχο άρθρο για το οποίο κινδύνευε το ν/σ - είπαν 148 βουλευτές, σε σύνολο 285 παρόντων.

«Όχι» ψήφισαν 124 βουλευτές. Το άρθρο πέρασε λόγω των απουσιών που υπήρξαν, καθώς έτσι δεν απαιτούνται 151 βουλευτές.

Όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψήφισαν το άρθρο, εκτός τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, ο οποίος το ψήφισε.

Στα «όχι» της ΝΔ, της Ένωσης Κεντρώων, του ΚΚΕ και της ΧΑ, προστέθηκαν λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ναι σε όλα και παρόν στο άρθρο 3.

Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν όχι και ένας παρόν.

Η τροπολογία που αφορά την Ένωση Τουρκικής Θράκης υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν.

Για «νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης και του σκοταδισμού» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές

«Με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου» σημειώνουν από την κυβέρνηση, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Στην κυβέρνηση σχολιάζουν ότι «τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων».

Υπογραμμίζουν, δε, ότι «το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα: Με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ού αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό» για να τονίσουν ότι «η ελληνική Βουλή σήμερα απάντησε με σαφήνεια υπέρ της προόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου