Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Κι όµως, οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από όλους τους Ευρωπαίους

Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από όλους τους άλλους Ευρωπαίους, όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2015, που αποτύπωσε γραφικά ο μαθηματικός και γλωσσολόγος Jakub Marian.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο μέσος όρος διάρκειας της εργασίας των Ελλήνων σε εβδομαδιαία βάση φτάνει τις 39 ώρες, όταν οι τελευταίοι στη λίστα των Ευρωπαίων εμφανίζονται να είναι οι Γερμανοί, με μόλις 26 ώρες. Στην Ευρώπη, σχετικά πολύ εμφανίζονται να εργάζονται επίσης οι Πορτογάλοι (35 ώρες), οι Ιταλοί και Ισπανοί (33 ώρες) και οι κάτοικοι των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.


Σε παγκόσμιο επίπεδο δε, περισσότερο από τους Έλληνες εμφανίζονται να εργάζονται μόνο οι Νοτιοκορεάτες με 40 ώρες και οι Μεξικάνοι, που είναι και οι πρωταθλητές με 43 ώρες εβδομαδιαίως.

Επίσης, όσον αφορά χώρες εκτός Ευρώπης, ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας διαμορφώνεται στις 33 ώρες σε Καναδά και Ιαπωνία (όπου, όμως, αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν... θανατηφόρες υπερωρίες), στις 34 για ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία και σε 36 για το Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι ο υπολογισμός του μέσου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας υπολογίζεται με βάση και τη μερική απασχόληση, γι' αυτό και εμφανίζεται χαμηλότερος από το ωράριο πλήρους απασχόλησης σε όλες τις χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου