Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

STOP από το ΣτΕ για το Δήμο Μετεώρων

Τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης για το θέμα της μετονομασίας του Δήμου. Παρά τη θετική γνωμάτευση της Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων το ΣτΕ έχει απορρίψει το σχετικό αίτημα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής αναφέρονται τα εξής: «Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία του Δημάρχου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Συκιώτη Ιωάννη.

Οι Δήμαρχοι ενημέρωσαν εκτενώς τον Υπουργό Εσωτερικών για τα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους. Ειδικότερα, αμφότεροι μετέφεραν τα αιτήματα της αλλαγής επωνυμίας των δήμων Καλαμπάκας σε Μετεώρων και Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου σε Καμένων Βούρλων αντίστοιχα, αλλά και την εξέλιξη μέχρι σήμερα της όλης διαδικασίας, θεωρώντας ότι τα νέα ονόματα συνάδουν περισσότερο, αφενός γιατί συμπεριλαμβάνονται αρκετοί δήμοι στα διοικητικά τους όρια, ύστερα από την εφαρμογή του Καλλικρατικού Δήμου, αφετέρου γιατί αυτή η μετονομασία μπορεί να αναδείξει τους τόπους τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε τουριστικούς προορισμούς.

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της μετονομασίας και τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, ενώ επεσήμανε την πάγια θέση του υπουργείου για πλήρη στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
το είδαμε trikaladay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου