Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Υποδοχή Σουλτάνου ετοιμάζουν στη Θράκη οι πράκτορες της Αγκυρας

Στα «δώρα» της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, αναφέρονται φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στην Τουρκία, που φαίνεται πως διαμορφώνουν … κλίμα.

Με τίτλο : «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκδώσει τους "φετουλαχτσήδες" στην Τουρκία» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ακσάμ αναφέρει -επικαλούμενη ελληνικές διπλωματικές πηγές- πως η Αθήνα προτίθεται να εκδώσει στην Τουρκία τους έξι από τους οκτώ στρατιωτικούς που απέδρασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. 


 Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ως θετική κίνηση από πλευράς Ελλάδας τις αστυνομικές επιχειρήσεις το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα κατά μελών του κουρδικού PKK και του ακροαριστερού DHKP-C. «Η Ελλάδα προ της επίσκεψης, επιτάχυνε τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK και DHKP-C» σημειώνει η εφημερίδα, τονίζοντας

τη σύλληψη εννέα Τούρκων υπηκόων που χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».

Η Ακσάμ γράφει επίσης πως ο Ερντογάν θα προτείνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα «που εδώ και 7 χρόνια συνεχώς αναβάλλεται λόγω της οικονομικής κρίσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου