Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Αμοιβή ρεκόρ στον Ομπάμα για ομιλία στο Παρίσι

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετέβη στο Παρίσι μόνο για λίγες ώρες, προκειμένου να μιλήσει υπέρ της καινοτομίας, σε συνέδριο του γαλλικού επιχειρηματικού δικτύου Les Napoléons.

Ηταν η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος ταξίδεψε στο εξωτερικό για μια ομιλία, η οποία τελικά διήρκησε λιγότερο από μια ώρα η οποία, έγινε με αμοιβή «ρεκόρ» αφού σύμφωνα με την Deutsche Welle άγγιξε τα 400.000 δολάρια, δηλαδή 336.000 ευρώ.

Το θέμα της ομιλίας είχε τίτλο «Λιγότερος φόβος, περισσότερη καινοτομία». Στην ομιλία του ο Ομπάμα φάνηκε πεπεισμένος ότι η ελπίδα μπορεί να παραμερίσει το φόβο για το μέλλον που παραδόξως κυριαρχεί σήμερα, μολονότι ποτέ δεν υπήρχε τόση ευημερία στον κόσμο.

Ο πρώην πρόεδρος δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία του για την τεράστια επιρροή του Facebook, αλλά και τη δυσαρέσκειά του για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.

Πριν την εκφώνηση της ομιλίας στην γαλλική πρωτεύουσα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για ένα ιδιωτικό γεύμα, τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την δήμαρχο Παρισιού Αν Ινταλγκό στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για την περιβαλλοντική πολιτική και την κλιματική αλλαγή.

Όπως αναμένονταν στο μεγάλο αμφιθέατρο του γαλλικού ραδιοσταθμού Radio France είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Πολιτικοί, επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και μέσα ενημέρωσης, ήθελαν να δουν από κοντά τον Μπάρακ Ομπάμα και να παρακολουθήσουν την ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου