Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Επεισόδιο στα Ίμια: Κανονιοφόρος ακούμπησε με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Επεισόδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θερμή αντιπαράθεση μεταξύ ενός ελληνικού πολεμικού πλοίου και δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Ίμια.

Μια τουρκική ακτοφυλακίδα -SG αναφέρεται στη ναυτική ορολογία- που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz».

H κανονιοφόρος «Νικηφόρος»


Όταν το ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» προσέγγισε τα Ίμια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακολούθησε το τουρκικό πλοίο. Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό πολεμικό δεν έχει υποστεί βλάβη ή άλλες αβαρείες και ούτε έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Το τουρκικό περιπολικό TCG Köyceğiz


Αυτή την ώρα, το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» έχει απομακρυνθεί από τα Ίμια και κινείται με κατεύθυνση προς βορρά και προς τα εκεί πλέει και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» που έχει απομακρυνθεί από τις νησίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου