Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Πούτιν: «Θρησκεία» παρόμοια με τον χριστιανισμό ο κομμουνισμός

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις οποίες συνέκρινε την κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό και το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία με τα λείψανα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Αγιο Όρος.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του για ντοκιμαντέρ, μέρος της οποίας μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση, «η κομμουνιστική ιδεολογία έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι θρησκείες καθώς βασίζεται μεταξύ άλλων στην ισότητα και την αδελφοσύνη».

«Η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν ακόμα πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν χρονικές περίοδοι μάχιμου αθεϊσμού, κατά τις οποίες οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά παράλληλα γεννιόταν μια νέα θρησκεία, η κομμουνιστική ιδεολογία, που μοιάζει στην ουσία πολύ με τον χριστιανισμό», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε.

«Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό, στην πραγματικότητα. Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, δικαιοσύνη. Ολες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται και σε αυτήν. Και σε ό,τι αφορά τον «Ηθικό Κώδικα της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού»; Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο Ρώσος πρόεδρος συνέκρινε τον Λένιν με τους αγίους. «Κοιτάξτε, η σορός του Λένιν τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο. Πώς διαφέρει αυτό από τα λείψανα των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης γενικότερα; Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει ανάλογη παράδοση στη χριστιανική πίστη. Αν πάει όμως κάποιος στο Αγιο Όρος θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί. Υπάρχουν και εδώ, στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου