Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη πιο ακριβή βενζίνη στον κόσμο έχει η Ελλάδα

Στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία, και στην πέμπτη θέση σε όλο τον κόσμο με την ακριβότερη βενζίνη, είναι η Ελλάδα στη λίστα της «GlobalPetrolPrices».

Η πιο ακριβή χώρα ανάμεσα σε συνολικά 166, σύμφωνα με τη λίστα που έχει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2018, είναι η Ισλανδία με μέση τιμή βενζίνης τα 1,68 ευρώ. Ακολουθεί η Νορβηγία με 1,66 ευρώ, το Μονακό και το Χονγκ Κονγκ με 1,65 ευρώ, η Ολλανδία με 1,59 ευρώ, και στην 5η θέση βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, με τιμή 1,57 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα


Την πιο φθηνή βενζίνη στον κόσμο έχει η Βενεζουέλα, με μόλις... ένα σέντ, ενώ στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη τιμή έχει η Λευκορωσία, με 0,51 ευρώ.

Το 2017 η Ελλάδα έκανε σπριντ και στη διεθνή κατάταξη του ντίζελ κίνησης, καθιστώντας πολύ ακριβότερο ένα καύσιμο που επέλεξαν πολλοί οδηγοί τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους, αλλά και των μικρότερων τελών κυκλοφορίας. Ακριβώς ένα χρόνο πίσω, η Ελλάδα κατείχε την 8η θέση ανάμεσα στις χώρες με το ακριβότερο ντίζελ, ενώ σήμερα κατέχει την 6η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου